Microneedling is dé nieuwste revolutie in de behandeling van littekens. Littekenweefsel ontstaat ten gevolge van een genezingsproces van het lichaam na verwonding. Hierdoor wordt de huid dikker al dan niet met een verkleuring. Littekens zijn niet alleen ontsierend, ze zorgen ook voor een verminderde functie ten aanzien van het oorspronkelijke weefsel (minder bloeddoorstroming, minder soepel, minder gevoelig). Littekens kunnen het gevolg zijn van een ongeluk, operatie, maar wordt bijvoorbeeld ook gezien bij acne. Microneedling is de nieuwste techniek om littekens te lijf te gaan. Micrneedling zorgt dat de littekens kleiner worden en minder zichtbaar, de huid soepeler wordt en minder gaat trekken. Informeer ernaar bij uw dermatoloog Dr Mestdagh!
Microneedling kan niet alleen gebruikt worden bij littekens, maar geeft als nieuwe technologie ook uitstekende resultaten bij huidveroudering waarbij vernieuwing van de huid gestimuleerd wordt. Microneedling resulteert in een gladdere, frissere huid, verfijning van grove poriën, rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van bruine vlekken. De behandeling is uitermate veilig, met minimale bijwekingen. Bovendien mag u een langdurig effect verwachten. Er zijn verschillende soorten apparaten en voorwerpen op de markt die gebruik maken van de microneedling techniek. Uw dermatoloog Dr Mestdagh kiest voor de meest efficiënte en veilige methode waardoor u lang kan genieten van een mooie nieuwe huid in alle comfort!

Dr. Mestdagh
H. Hartlaan 11
9160 Lokeren
09 348 80 94
Mail ons!

WAT IS MICRONEEDLING?

Microneedling is een nieuwe techniek waarbij fijne naaldjes de lederhuid of dermis net genoeg verwonden om de vrijmaking van groeifactoren te bewerkstelligen. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, waardoor de huid sterker, weerbaarder, egaler van kleur en dikker wordt.

Doel van de elektrische Microneedling pen is de huid te doorprikken, waarbij honderden uiterst kleine kanalen worden gemaakt waardoor nieuw collageen aangemaakt wordt en waardoor de huid verjongt, lijntjes verminderen en littekens versoepelen.

Samen met de microneedling therapie kan uw dermatoloog een mesotherapie vloeistof toedienen. Dit is een vloeistof met zorgvuldig gekozen ingrediënten (hyaluronzuur, vitamine C en E, peptides). Deze penetreert tegelijk diep in de microkanalen, waardoor het huidverjongingseffect versterkt en het herstel versnelt.

De verschillende toepassingen van microneedling

Microneedling en littekens

Littekens zijn een gevolg van de huid die zich herstelt na verwonding. Hierdoor wordt de huid dikker, verkleurd soms, trekt vaak en heeft minder gevoel. Ook bij ernstige acne kunnen er littekens ontstaan, waarvan de ‘ice picking’ littekens het meeste voorkomen. Microneedling zorgt voor de aanmaak van collageen, waardoor de huidtextuur na verloop van tijd dramatisch verbeterd, en het litteken beter aanvoelt doordat het minder trekt. Bovendien is dit een uiterst veilige methode waardoor het risico op post inflammatoire hyperpigmentie drastisch verminderd wordt.

Microneedling en verjonging

Microneedling stimuleert een natuurlijk herstel van de huid omdat de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor verliest de oudere huid zijn fijne rimpels en vaalheid en herwint zijn frisse, gladde en jonge textuur. Doordat in combinatie met het microneedling proces tegelijkertijd mesotherapeutische vloeistoffen worden ingespoten, wordt het natuurlijk helingsproces ondersteund. De aanmaak van collageen en elastine wordt hierdoor verder ondersteunt, maar bovendien worden de huidcellen van binnenuit gevoed en gehydrateerd. Hierdoor mag u een langdurig en zichtbaar resultaat verwachten.

Microneedling en striemen

Striemen zijn littekens op de huid, veroorzaakt door een versnelde groei van de huid. Zwangerschapsstriemen zijn de meest gekende, maar ook andere oorzaken kunnen een rol spelen (te snel groeien in de puberteit of een plotse gewichtstoename). Net zoals bij andere littekens zorgt de microneedling techniek voor de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid gladder en egaler wordt. Met deze techniek is het niet meer nodig om een leven lang rond te lopen met striemen die het psychisch welzijn in de weg kunnen staan. Je kan er iets aan doen! Informeer gerust bij uw dermatoloog.

Acne

In de behandeling van acne is het zowel belangrijk om opstoten te controleren en te vermijden, als eventuele littekens aanpakken. Microneedling kan een belangrijk deel van de behandeling zijn om de littekens aan te pakken. Daarnaast bestaan er nog heel wat andere technieken om acne aan te pakken, zowel op vlak van preventie, opstoten controleren of onderhoudstherapie. Op onze acne pagina lees je er alles over!.
Acne: lees hier meer

huidveroudering

Hoe gezond we ook leven, de tijd haalt ons altijd in en dat wordt hoe dan ook zichtbaar in ons uiterlijk. Al een geluk dat de wetenschap ons al heel wat oplossingen heeft aangeboden in onze strijd om te tijd zoveel mogelijk achter ons te laten. Naast microneedling en peelings, bestaan er ook heel wat lasertechnieken, filler- of botoxbehandelingen! Welke behandeling voor u het best van toepassing is, bespreekt u het best met uw dermatoloog! Wilt u alvast verder lezen over huidveroudering en de verschillende behandelingen, dan kan u ook op onze site terecht
Huidveroudering: lees hier meer

Wilt u meer weten over microneedling?

MICRONEEDLING BEHANDELING:

 dermatoloog microneedling stralende huid

Microneedling bij uw dermatoloog: voor een veilig, mooi en langdurig effect!

De microneedling techniek gebruikt door uw dermatoloog Dr Mestdagh is een uiterst veilig alternatief voor huidaandoeningen die baat hebben bij de stimulatie van collageen en elastine aanmaak om zo de huid te vernieuwen. Ze maakt geen gebruik van een zogenaamde ‘dermal roller’, maar wel van een medisch apparaat waardoor de microneedling hoogst veilig en efficient kan gebeuren. Bovendien is het mogelijk om ook meer gevoelige plaatsen te behandelen zoals rond de ogen, neus of lippen. Microneedling? Vertrouw op uw dermatoloog!

Contacteer ons gerust indien u meer informatie over microneedling wilt!

Demonstratie microneedling bij een brandwonde

Demonstratie microneedling bij een wonde na operatie

Demonstratie microneedling voor huidverjonging

MICRONEEDLING BEHANDELING:

De procedure

Microneedling start steeds met het grondig reinigen van de huid. Uw dermatoloog zal uw huid schoonmaken met een desinfecterend product.

Vervolgens zal uw dermatoloog een licht lokaal verdovend product aanbrengen, zodat u in alle comfort en zonder pijn de behandeling kan ondergaan. Nadat het product ingewerkt is, en vooraleer de behandeling gestart wordt, zal dit product afgeveegd worden.

Eens de huid is voorbereid zal uw dermatoloog het microneedling apparaat in snelle cirkelvormige bewegingen over de te behandelen huid laten gaan. Vaak wordt er van beneden naar boven gewerkt. Door de kleine naalden komt er in lichte mate bloed uit de kleine puntjes. Uw dermatoloog zal daarom regelmatig het bloed afvegen met een steriel met saline (steriel zout-water oplossing) behandeld doekje zodat korstvorming wordt vermeden.

Om een goed resultaat te bekomen wordt er over elke te behandelen oppervlakte 3 tot 5 heen gegaan.

Nabehandeling

Op het einde van elke behandeling dient de huid opnieuw grondig gereinigd te worden. Daarna wordt er op de huid een antiseptische zalf aangebracht.

Aanvankelijk zal de huid roodheid vertonen. Deze verdwijnt vanzelf binnen de 48 uren. De patient mag de roodheid camoufleren aan de hand van make-up. Deze mag reeds aangebracht worden 1-2 uur na de behandeling.

Het finale resultaat is zichtbaar binnen 1 maand na de behandeling. Dit is de tijd die het lichaam nodig heeft om de collageen aan te maken en de huid te vernieuwen.

Voorzorgsmaatregelingen en instructies

  • Na de behandeling ontstaat tijdelijk roodheid en minimale korstvorming, maar het is mogelijk om make-up aan te brengen.
  • Tijdens de eerste dag na de behandeling is het belangrijke de huid goed te verzorgen door regelmatig te reinigen en ‘after care’ zalf aan te brengen die uw dermatoloog voorschrijft.
  • Zonnebaden moet tijdens het helingsproces vermeden worden. Bovendien is het belangrijk zonnecrème te gebruiken met een hoge beschermingsfactor om de huid te beschermen.
  • Enkel gezonde huid kan behandeld worden met microneedling.
  • Tussen de behandelingen dient minstens 1 maand tijd te zitten.
  • Voor een optimaal resultaat zijn 3 behandelingen aangeraden.
  • Roken onmiddellijk na de behandeling kan een negatieve invloed hebben.
  • De behandelde huid mag niet gemasseerd worden.

Dermatoloog Dr Mestdagh: evolutie in dermatologie!

psoriasis behandeling: dermatoloog dr mestdagh

Dr Mestdagh gaat steeds op zoek naar nieuwe behandelingsmethoden om aan u de beste, maar ook de meest zachte, comfortabele en veilige oplossingen te bieden. Uw dermatoloog hanteert speciaal voor u een efficiënte, maar ook zeer veilige microneedling techniek. Bij Dr mestdagh bent u op de juiste plek om in alle zachtheid de beste resultaten te behalen voor uw huid!

Dr. Mestdagh
H. Hartlaan 11
9160 Lokeren
09 348 80 94